Project Management

Professionele projectaanpak

Ben je op zoek naar een projectmanager die planmatig en gestructureerd werkt? Iemand die een team laat samenwerken en resultaatgericht is? Met ruim 25 jaar projectmanagement ervaring leid ik jouw project succesvol naar het gewenste eindresultaat.

 

In mijn ervaring neem ik het managen van wereldwijde veranderprogramma’s, programma’s en projecten voor +€100 mln. industriële investeringen in de energie, hightech, voedingsmiddelen en het klimaat mee. De resultaten die ik hebt geboekt, zijn uitstekend. Mijn kracht is het inrichten van een effectieve project-governance, een duidelijke planning en organisatie, goede communicatie, vooruit kijken en het energiek en respectvol leiden van een multicultureel team.

 

Jouw project wordt succesvol opgeleverd. Je kunt van mij verwachten dat ik jouw doelen vertaal in projectresultaten en in een voor alle medewerkers en stakeholders begrijpelijke aanpak. Ieder teamlid herkent zijn bijdrage. Mijn rol is om de benodigde specialisten; met technische en inhoudelijke kennis, samen te brengen en te integreren in het project. Aan de hand van het projectplan, een duidelijke structuur en organisatie leid ik jouw project naar het eindresultaat. De uitdagingen die ik onderweg tegenkomen, bespreken we. Jij, als opdrachtgever, mag van mij verwachten dat ik eigenaarschap en verantwoordelijkheid neem voor het project. Ik neem de leiding over het team en draag zorg voor een goed uitgelijnd proces.

 

Een effectief en energiek projectteam is een randvoorwaarde voor het behalen van het resultaat. Ieder teamlid moet helder hebben op welke wijze door hem of haar wordt bijgedragen aan het gezamenlijke resultaat. Vanuit de projectdoelen, het gewenste eindresultaat en de business case richt ik samen met het projectteam het project op een effectieve manier in.

 

Op basis van de veranderopdracht en de organisatie pas ik de beste projectmanagement-methodiek toe, ik beheers het palet aan methoden. Bijvoorbeeld: SAFe/agile en LEAN-managementmethoden benut ik voor (software) projecten of delen van een project, of de meer traditionele watervalmethode die nog altijd voor veel EPCM-projecten wordt gebruikt.

Mijn gestructureerde aanpak zorgt voor duidelijkheid en resultaatgericht werken van het team.

Wat levert werken met mij op:

  • Leiderschap en eigenaarschap van het project
  • Een transparante en ervaren projectmanager
  • Structuur en duidelijkheid in de aanpak
  • Vroegtijdig actie op mogelijke knelpunten
  • Een effectieve projectmethode passend bij de vraag