Project Management

Met efficient en plezierig teamwork

Ben je op zoek naar iemand die planmatig en gestructureerd een project aanpakt? Iemand die een team laat samenwerken en resultaatgericht is? Neem dan contact met mij op om kennis te maken. 

 

Mijn project ervaring reikt van corporate Verander trajecten tot grote industriële investeringsprojecten. De basis voor mijn succesvolle projecten ligt in respect voor anderen, duidelijkheid, goede communicatie en vooruitkijken: Welke obstakels belemmeren mij om project resultaat te bereiken. Hoe kan ik deze oplossen, vermijden of verminderen? 

 

Je kunt van mij o.a. verwachten dat ik de klantvraag vertaal naar project doelen en een voor iedereen begrijpelijke aanpak, zodat iedereen zijn bijdrage hierin kan herkennen. Mijn ervaring is dat de technische en inhoudelijke kennis vaak aanwezig is, maar dat je deze op een juiste manier in het project bij elkaar moet laten komen. Kortom, ik ben een doorgewinterde PM die jou project naar succes kan leiden.

Mijn projectmanagement aanpak kenmerkt zich door te werken vanuit het gewenste eindresultaat. Door een goed begrip van het eindresultaat en de business case, kun je het project op een logische manier inrichten en daarmee ook helder aan je team uitleggen welke stappen nodig zijn. Het is belangrijk dat ieder teamlid duidelijk weet hoe hij gaat bijdragen aan het gezamenlijke resultaat. Hoe concreter we het project maken, des te effectiever kan het team werken.

Voor het uitvoeren van projecten wordt gebruik  gemaakt van verschillende project management methodieken. De traditionele waterval methoden is voor veel EPCM projecten nog het meest toegepast, maar scrum agile en lean project management methoden kunnen ook prima worden toegepast.

Succesvolle Projecten

Global Project Excellence Programma

Een programma om wereldwijd projectmanagement te verbeteren door een maandelijkse "Project Health Check" process en een continu verbetering van proces.

Van het leren als individu naar een lerende organisatie!

EPCM projecten

Leiden van EPCM projecten voor industriele gebouwen. Onder andere tbv een nucleaire plant, een Campus met centrale controle kamer, productie plants tbv voedingsmiddelen en olie en gas faciliteiten.

ICT Projecten

Ontwikkelen van software tbv ondersteuning werk processen, waarbij gebruiksvriendelijkheid en intuïtief gebruik centraal staan.

Internationale Projecten

Succesvol diverse projecten afgerond met externe financiering van Europese Unie, Wereldbank, EBRD en EIB.

Operationeel Excellence Programma

(bij Scale-up): een programma om projectmanagement te verbeteren door het structureren van de business (faseren van technologieontwikkeling: idee t/m wereldwijde licentie verkopen), aanreiken van management tools en het structureren van hun flagship project.