Project Health Check

Een maandelijks proces voor verbetering

Die middag krijg je signalen dat een project uit de bocht dreigt te vliegen. Het is te laat, bijsturen kan niet meer. Je had het liever anders gezien, maar je krijgt nu eenmaal niet eerder informatie, sowieso is er maar beperkte voortgangsdata over de projecten. Je vraagt je af hoe dit beter kan.

Projects Insight heeft diverse malen onderzoek gedaan naar de oorzaken van mislopende projecten. Hieruit komt geen éénduidig beeld, projecten hebben verschillende variabelen; scope, team, opdrachtgever, omstandigheden, cultuur, enz. Dit maakt projectmanagement uitdagend!

Projecten zijn moeilijk te beheersen met alleen vaste oplossingen. Mijn ervaring leert dat continue vooruitkijken en kortcyclisch reflecteren op het project problemen voorkomt. Mijn aanpak kenmerkt zich door een logisch en praktisch maandelijks proces, de Project Health Check. Projectmanagers worden gestimuleerd om uit de dagelijkse drukte te stappen, bewust vooruit te kijken én te reflecteren op hun project.

 

Ik help jou met het inrichten van het Project Health Check proces voor jouw onderneming, zodat jij vroegtijdig wordt geïnformeerd over knelpunten bij projecten. De toch al kostbare tijd in jouw bedrijf is daarmee beschikbaar om stagnatie te voorkomen. Jij en jouw klanten ervaren dat je in control bent. De projectresultaten binnen jouw bedrijf worden significant beter. 

 

Het inrichten van de Project Health Check binnen jouw bedrijf vraagt om een deskundige en stapsgewijze aanpak. Onderdeel hiervan is aandacht voor cultuur, gedrag en leiderschap passend bij professioneel projectmanagement. Jouw onderneming komt in control, wat tijd oplevert voor andere werkzaamheden. Klanten herkennen dat jouw projecten uitstekend worden beheerst, wat ze zullen waarderen met nieuwe opdrachten.

 

Het maandelijkse proces wordt ondersteund door de Project Health Check applicatie. Een eenvoudige en gebruiksvriendelijke applicatie die het maandelijkse proces en de taken van jouw medewerkers geheel ondersteunt. De applicatie geeft inzicht in de voortgang van de projecten binnen jouw bedrijf. Jouw medewerkers zijn minder tijd kwijt aan de noodzakelijke beheerstaken. Tot op heden zijn de reacties van gebruikers positief.

Met een logisch en praktisch maandelijks proces 

zorg ik dat jij grip hebt op projecten 

en dat projectmanagers zich ontwikkelen.

Wat levert werken met mij op:

  • Een Project Health Check proces op maat
  • Ontwikkeling van projectmanagers
  • Uitstekende projectbeheersing
  • Gebruiksvriendelijke ondersteuning door applicatie(s)
  • Tijdig inzicht in de voortgang van projecten en knelpunten