Over Sjacco de Vos MBA

In de loop van de jaren heb ik passie ontwikkeld voor projecten. Wat ik zo boeiend vind aan dit werk is dat je steeds met nieuwe elementen; de omgeving, de mensen, het team, de omstandigheden, de gebeurtenissen, enz. bouwt om het eindresultaat neer te zetten.

Ik vind het belangrijk om een goed beeld te krijgen van het verwachte eindresultaat, om vervolgens het pad daarnaartoe te definiëren. Ik voel me niet gebonden aan een bepaalde sector of inhoud en ik ben gewend om zelfstandig een project in te richten. Ik houd ervan om dit inrichten samen met een kernteam of leidende specialisten te doen met een effectieve project-governance en organisatie.

 

Projectmanagement

Binnen Royal HaskoningDHV heb ik het vakgebied projectmanagement geleerd en verder vormgegeven in het bedrijf. Ik heb verschillende projecten in Nederland geleid. Al snel werden de projecten internationaal met multiculturele teams, buitenlandse partners en industriële klanten in de energie, olie en gas en voedingsindustrie. In 25 jaar was ik projectmanager van verschillende + €100 miljoen-investeringsprojecten, zoals onder andere:

  • een grensoverschrijdende gaspijpleiding
  • een industrieel complex
  • een productieplant in de voedingsindustrie

Bij deze projecten heb ik de volledige projectorganisatie ontworpen, de projectmanagementprocessen gestroomlijnd en leidinggegeven aan interculturele teams.

 

Project Excellence

Binnen Royal HaskoningDHV was ik jarenlang verantwoordelijk voor het vormgeven en doorontwikkelen van projectmanagement. Ik heb Project Excellence en de Project Health Check ontwikkeld en geïmplementeerd. Als directeur Project Excellence besprak ik maandelijks de meest complexe projecten met de CEO en Business Line directeuren. Ik was als voorzitter van de Risk Assessment Board verantwoordelijk voor accordering van de meest complexe en omvangrijke projectvoorstellen.

 

MBA & IPMA-level B certificering

Na het succesvol afronden van de Global Executive MBA aan de Erasmus Universiteit heb ik mijn eigen bedrijf opgestart in projectmanagement. Met een IPMA-level B certificaat in de hand, jarenlange en ruime projectervaring, kennis van projectmanagement én mijn positief ingestelde mindset, help ik bedrijven bij het realiseren van succesvolle projecten.

 

Internationaal

Samen met mijn vrouw en dochter hebben wij het avontuur en uitdaging gezocht. Met veel plezier hebben wij vele jaren in Hongarije, Roemenië en Zwitserland gewoond en gewerkt. Een rijke ervaring voor ons als gezin en de ontwikkeling van ons alle drie.